TİP Gaziosmanpaşa Adayı Abuzer Turgut

Abuzer Turgut'un basın açıklaması şöyle oldu:

"1979 Ankara doğumlu, Yozgat Çekerek’li çiftçi bir anne babanın evladıyım. Aslen Yozgat Çekerek’liyim. Çekerek Kırkdilim  köy okulunu bitirdikten sonra İstanbul Seyrantepe de bir tekstil atölyesinde işe başladım. 1993’ten bu güne kadar da aynı atölyede tekstil işçiliğine devam ediyorum.

Gaziosmanpaşa Mevlana Mahallesinde yaşıyorum. 22 yıldır evli ve 2 çocuk sahibiyim.

Siyasi mücadeleme Gaziosmanpaşa da Türkiye İşçi Partisi’ne 2017 yılında katıldım. Gaziosmanpaşa, Sultangazi İlçe Örgütünde ve emeklilikte yaşa takılanlar mücadelesinde aktif görevlerde bulundum.

Memleketim Yozgat Çekerek’te Tokat-Yozgat Güç Birliği Platformu ile beraber HES projelerine karşı köylülerimle beraber doğamızı, suyumuzu katleden HES lere karşı mücadelenin içinde bulundum.

Örgütlü mücadeleme devam ettiğim Türkiye İşçi Partisi’nde yoldaşlarımın ve halkımızın talebi doğrultusunda Sosyalist belediyeciliği yaşatmak için Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adayı oldum.

Yerel yönetimler, emekçi halkın sorunlarını en yakından bilen ve çözümler üreten merciler olmalıdır. Oysa bugün Türkiye’de yerel yönetimler, iktidar zihniyeti tarafından rantın, adam kayırmacılığın, ihaleciliğin kapısı olarak görülüyor. Muhalefetin de bu zihniyetle yeterince mücadele edebildiğini söyleyemeyiz. Bize bundan fazlası gerek!

Gaziosmanpaşa’da yeni bir anlayışı egemen hale getirmek, halkın belediyelerini halkla birlikte yönetmek için adayız. Sorunları bilen, yerinde inceleyen, çözümler üreten nitelikli bir kadroyla oylarınıza talibiz.

Biz kazandığımızda siz kazanmış olacaksınız. Belediyeniz sizin konuşmak istediğiniz sorunları konuşacak, çözüm sunacak, yanınızda olacak. Belediye başkanının yüzünü seçimden seçime değil, her istediğinizde, ihtiyacınız olduğunda göreceksiniz. Hiçbir işlevi kalmayan belediye meclislerini, tıpkı milletvekillerimizin TBMM’de yaptığı gibi halk adına halkın parasıyla yapılanları ve yapılmayanları takip etmek, hesap sormak için kullanacağız.

Konuşacağız, üreteceğiz, kazanacağız!

Sosyalist belediyecilik için oylar Türkiye İşçi Partisi’ne!"