VATANDAŞA BAZEN GÜZELLİK YARAMIYOR!

Bir süre önce başlayan Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi Salihpaşa Caddesi'ndeki 'Prestij Cadde' çalışmasında tamamlanmak üzere. Palmiyeler ve aydınlatmalar caddenin görünümünü güzelleştirmiş durumda. Fakat küçük ince işlerin kaldığı caddede, ana şekil ortaya çıkınca vatandaşlar şikayete başladı. Gophaber olarak caddede esnaf ve vatandaşları dinledik.

İşte vatandaşların şikayet ettiği konular:

- Tek şerit yol olması, ani duraklamalarda trafiği kilitliyor. Trafik sıkışıklığı daha da artmış durumda!

- Esnaf otoparklar dolu olduğunda, cadde kenarında durup mal indirip, yükleme yapamıyor.

- Yaya kaldırımları araç otoparklarına dönmüş durumda.

- Tek şerit yanında yapılan otoparklarda araçlar geri geri çıkmak durumunda! Bu durum park eden araç çıkana kadar trafiğin kuyruk yapması, aracın parktan çıkması için uzun süre uğraşması ve hafif kazaları da beraberinde getirecek.

- Yan sokaklardan caddeye araç çıkışı zorlaşmış, kaldırımlar yüksek kalmış ve kapanacak gibi görülüyor. Hatta caddeden soldaki sokaklara dönüşler tamamen kapatılmış. Bu durum Halitpaşa Caddesi'de trafiği artırmış, esnafın caddeden sokaklardaki iş yerlerine pratik geçişi ve Eski Edirne Asfaltı'na çıkışı zorlaştırmış durumda.

- Devamı olmayan 500 metrelik bisiklet yolunun bir anlamı yok, otoparka dönüyor. Yol genişletilip, otopark alanı daha güvenli halde projelendirilebilirdi.