EYÜP'TE EĞİTİM KARIŞTI!
EYÜP'TE EĞİTİM KARIŞTI!
Dönüşüm olacakta; sancılı mı olacak, sancısız mı?
Eyüp Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Hacı İslam Ülker – Hacı Şakire Ülker İlköğretim Okulu’nda veliler yerinde dönüşüm konusunda Milli Eğitim ve Kaymakamlık makamına önerilerde bulundu.
Daha sonra konunun medya organlarında yer bulmasından sonra Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk velilere, buranın İmam Hatip Orta kısmına çevrileceğini söyledi. Fakat velilerin ısrarlı ve mantıklı önerilerinden sonra kararı tekrar gözden geçireceklerini ifade etti.
İlçe Kaymakamı Osman Kaymak ise vatandaşların görüşleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini, kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Velilere de Milli Eğitim ile görüşmelerini tavsiye etti.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’de vatandaşların talepleri dikkate alınarak bu iş yapılacak diyor.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, her zaman “Halka rağmen bu iş yürümez zaten" diyerek, her şeyin halkın iradesi yönünde olması gerektiğini ifade ediyor.
Hükümetin Eyüp’deki temsilcisi Ak Parti İlçe Başkanı Seçkin Turan ise Başbakan’ın aksine ne halkın-velilerin telefonuna çıkıyor, ne randevu veriyor, nede geri dönüyor.
Ortada resmi bir şey yok kayıt alanı belirleniyor
Hükümet ve devlet halktan yana olunması gerekiyor derken; velilerin imzalı talepleri, basın-yayın organlarında yer almasına rağmen, ortada daha resmi bir karar yokken; Hacı İslam Ülker – Hacı Şakire Ülker İlköğretim Okulu İmam Hatip Orta kısmı olmuş gibi, kayıt alanları belirlenmeye çalışıldığı söyleniyor.
İstanbul İl Milli Eğitim Baş Müfettişi Talip Başer, böyle bir şeyin olamayacağını, henüz resmileşmiş bir durum olmadığını söylüyor. Ve okulların, hele ilköğretimleri yerinde dönüştürmeye çalıştıklarını ifade ediyor.
Eğitim Bir Sen Eyüp Sorumlusu İbrahim Demir ise okulların dönüşüm konusunda yetkinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu, bakanlığın yerel unsurları dikkate alarak bunu sağlayacağını söylüyor.
BU İŞİN MUHATABI KİM?
O zaman Eyüp’te vatandaşlarda soruyor: Ortalığı kim karıştırıyor? Birileri, bazı gruplar bir şeyleri telkin mi ediyor? Ya da ortaya bir şey atıp, tepki mi ölçüyorlar? Bu işin sorumlusu kim? Kurumlar kararı, sorumlulukları, topu neden hep bir birine atıyor?
Veliler ise konuyla ilgili olarak açık-net önerilerde bulunuyor ve kaygılarını şöyle dile getiriyorlar:
Yaşamsal hakkımızı talep ediyoruz.
“Bizler mahallemizin ortasında bulunan okulumuzun yerinde dönüşmesini istiyoruz. Bu okul buradan kalktığı zaman çocuklarımız 2-3 kilometre ötedeki okullara gitmek durumunda kalacak. Burası rampa bir yer, çocuklarımızın sırtlarında 3-5 kilo çanta ile bunca kilometre yolu yürümesine hangi vicdan razı olur. Hasta, sakat ve tekerlekli sandalyede öğrencilerimiz var. Bu öğrencilerin, velilerin kul hakkını kim ödeyecek. Bir şey yaparken, bir şeyi paramparça etmeyelim. Bu işin öğretmelerle de ilgisi yok! Onlar beğenmezse tayin alır gider ama bir burada halkız ve yaşıyoruz. Bizim isteğimiz sadece yaşamsal bir hak talebidir.”
İmam Hatibe Karşı Değiliz
“Bizler İmam Hatip veya Orta kısmına karşı değiliz. Ortaya İmam Hatibi atıyorlar. Halkı karşı karşıya getiriyorlar. Bu işi dayatma ile yapmaya çalışarak bizleri dinden de soğutmaya vesile oluyorlar. Bu işi dine, imam hatibe karşı eylem hareket gibi algılayanları ve yayanları Allah’a havale ediyoruz. Bizim ecdadımızın haksız yere yaptığı camiye, Kadıların yıkım kararı verdiği bir coğrafyada yaşıyoruz.
Yeni İmam Hatip ve Orta kısımlarını açalım, destek verelim. Mahallemize yeni bir okul daha yapalım. Sınıf mevcutlarımız azalır. Diğer okullarımız tekli eğitime geçer. Eğitim seviyemiz ve kalitemiz yükselir. Mevcutları darmadağın etmek sınıf mevcutları yükseltecek ve eğitim kalitesini düşürecektir."
Okul tam bir güven içinde ve aile ortamı var.
"Ayrıca biz aileler olarak bu okulu koruyoruz. Okulun kapısında, ne bir olay oluyor, ne esrar, ne hap satılıyor. Diğer okullara gidecek olan çocuklarımızın akibetini nasıl takip edeceğiz. Yine ana caddede trafiğin hızla aktığı bir ortamda karşıdan karşıya geçecek, kaldırımda yürüyemediğinden caddeye inecek, araçlarla burun buruna gelecek ve oluşan kazların vebalini kim ödeyecek. Gün içinde veya kışın geceye kalan çocuklarımıza sataşmaları, gasbı kim önleyecek! Aynı şeyler buraya İmam Hatip Orta kısım açılınca dışardan gelecek diğer çocuklar içinde geçerli!
Bizler Hacı İslam Ülker – Hacı Şakire Ülker İlköğretim Okulu velileri olarak okulumuzun tekli eğitim olarak yerinde dönüşmesini bir kez daha yineliyoruz."
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

