Merkez Mahallesi'nde Şenlik Coşkusu...
Merkez Mahallesi'nde Şenlik Coşkusu...
Çeşitli yarışmaların yapıldığı şenlik, mehter gösterisi ve Fetih 1453 filminin gösterimiyle devam ederken mahalleli birlik ve beraberlik görüntüleri içinde unutulmaz bir gece yaşadı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sıcak yaz günlerini şenliğe dönüştürmeye ve mahalle sakinleriyle belediye arasındaki birliği pekiştirmeye yönelik düzenlediği “Erhan Başkan’la Mahalle Şenlikleri” Merkez Mahallesi’nde başladı.
Her yaş grubunun katılımıyla bir eğlence festivaline dönüşen şenliklerin ilki belediye bahçesinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Şenlikte bir selamlama konuşması yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Geçen senede düzenlediğimiz mahalle şenliklerini bu yıl olduğu gibi bundan sonrada her yıl tekrarlamayı düşünüyoruz. Şenliğimizde bu yıl gösterimi yapılacak İstanbul’un fethini işleyen filmin, aynı zamanda birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde hepimiz için bir moral kaynağı oluşturucağına inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi Gaziosmanpaşalılar herşeyin en iyisine layıktır. Bu şenliklerde gördüğümüz birlik ve beraberlik görüntüleri ilçemizi her alanda daha yükseklere taşıyacaktır” dedi.
Şenlik kapsamında ilk olarak interaktif bir şekilde düzenlenen yarışmaları, illüzyon gösterilerini ve orta oyununu heyecanla takip eden çocuklar şenlik alanında kurulu şişme oyun gruplarında da bol bol vakit geçirerek eğlencenin doruğuna ulaştılar. Şenlik süresince soğuk limonata ile çocuklara top dağıtımı ve yazlık sinema eğlencelerinin vazgeçilmezi patlamış mısırlar da ikram edilirken, mehter gösterilerinin ardından Türk sinemasında rekor düzeyde gişe satışı bulunan, yönetmenliğini Faruk Aksoy’un üstlendiği Fetih 1453 filmi ilgiyle izlendi.
Şanlı Türk tarihinin önemli bir adımı olan İstanbul’un fethinin damgasını vuracağı, 16 Mahallemizde de gerçekleştirilecek olan mahalle şenlikleri her gün saat 19.00’da başlayacak.
ETKİNLİK YAPILACAK DİĞER MAHALLELER
26 Haziran, Salı Yıldıztabya Mahallesi - Yaylabaşı Sokak
27 Haziran, Çarşamba Fevzi Çakmak Mahallesi – Fevzi Çakmak İ.Ö.O. Bahçesi
28 Haziran, Perşembe Pazariçi Mahallesi - Şehit Tamer Vardar Caddesi
29 Haziran, Cuma Karadeniz Mahallesi - Namık Kemal Caddesi
30 Haziran, Cumartesi Hürriyet Mahallesi - 500 Evler Caddesi
1 Temmuz, Pazar K.Karabekir Mah. – Dede Korkut İ.Ö.O. Bahçesi
2 Temmuz, Pazartesi Bağlarbaşı Mahallesi – Adsız Nefer Caddesi
3 Temmuz, Salı Sarıgöl Mahallesi – İstanbul Cad. – Şelale Parkı
5 Temmuz, Perşembe Karlıtepe Mahallesi –Göçmenler Sokak
6 Temmuz, Cuma B.H.Paşa Mahallesi – İnönü Caddesi
7 Temmuz, Cumartesi Mevlana Mahallesi - Sefa Caddesi
8 Temmuz, Pazar Şemsipaşa Mahallesi – Lütfü Aykaç Sokak
9 Temmuz, Pazartesi Karayolları Mahallesi – Elma Bahçesi
10 Temmuz, Salı Yenidoğan Mahallesi – Sinema Caddesi
11 Temmuz, Çarşamba Yeni Mahalle – 509-510 sokak kesişimi
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

