Plevne Lisesi'nden Badminton Şampiyonluğu
Plevne Lisesi'nden Badminton Şampiyonluğu
Plevne Lisesi turnuvaya Erkek Takımı Enis SESALAN, Ramazan TEKDEMİR, Oğuzhan ÇELİK, Nazım DELEN ve Ömer ALTINKÖPRÜ olmak üzere 5 sporcu ; Kız Takımı ise Özge ÖZER, Gülsemin KIRCI, Elif Gözde ile katıldılar.
Şampiyonaya İstanbul genelinden toplam 32 okul katıldı ve maçlar 3 tek, 2 çift olmak üzere toplam 5 kategoride yapıldı.
Plevne Lisesi Erkek Takımı yarı finalde, Derya Önce Koleji ve finalde de Fenerbahçe Lisesi ile karşılaştı. Plevne’li gençler maçların hepsinde rakiplerini 5-0 lık skorlarla mağlup ettiler.
Müsabaka sonunda ise ERKEK TAKIM sıralaması şu şekilde oluştu;
1-Plevne Lisesi
2-Fenerbahçe Lisesi
3-Derya Öncü Koleji
4-İhlas Koleji
Plevne Lisesi Kız Takımı ise; grup maçlarından birinci çıktı. Yarı finalde Ulus Musevi Lisesini 4-1 lik skorla yenip finale çıktı. Finalde Prof. Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesini 3-2 lik skorla yenip İstanbul şampiyonu oldu.
Müsabaka sonunda ise KIZ TAKIM sıralaması şu şekilde oluştu;
1. Plevne Lisesi
2. Prof.Faik Somer Güzel sanatlar ve Spor Lisesi
3. Fenerbahçe Lisesi
4. Ulus Musevi Lisesi
Turnuva sonucunda ilk üç sıraya giren takımlar Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.
Okul Müdürü Mesut ALTUN ; Plevne Lisesi olarak hedeflerinin Türkiye şampiyonasını zirvede tamamlayıp 1-7 mayıs 2012 tarihlerinde Portekiz’de yapılacak olan Dünya Liseler Arası Badminton şampiyonasına katılıp Türkiye’yi başarıyla temsil etmek olduğunu söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

