Ahmed Davudoğlu Gaziosmanpaşa'da anıldı
Ahmed Davudoğlu Gaziosmanpaşa'da anıldı
Gaziosmanpaşa’ya ilk yerleşen Bulgaristan Göçmenlerinden olan son dönem İslam alimlerinden Ahmed Davudoğlu, vefatının 29. yılında "7 Nisan Cumartesi Günü 14.00'da" Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek programla anıldı.
Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan anma programının açılış konuşmasını UDDKAM Başkanı İlahiyatçı Cihangir Boz yaptı. Davudoğlu Hoca’nın hayat hikayesinin anlatıldığı slayt gösterisinden sonra konuşmalara geçildi.
Programın moderatörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Ümit Arınç yaptı. Konuşmaların ilkini Prof. Dr. Cevat Akşit yaptı. Akşit, İlahiyat Fakültesi’nde Davudoğlu Hoca’dan ders aldığını anlattı. Akşit, Davudoğlu Hoca’nın öğrencilerini Ehl-i Sünnet inancına göre yetiştirdiğini söyledi.
Daha sonra İlahiyatçı Yazar Enver Baytan söz aldı. Baytan da Davudoğlu Hoca’nın ilim yolunda verdiği mücadeleyi konu ettiği konuşmasında Ahmed Davudoğlu’nun eğilip bükülmeyen bir karaktere sahip olduğunu vurguladı.
Konuşmalara Muhaddis Emin Saraç devam etti. Saraç, din hükümlerinin tam olarak uygulanmasının önemine değindi. Davudoğlu Hoca’nın “Selamet Yolları” adlı eserinin çok faydalı bir kitap olduğuna değinerek kuru bir tercümeden çok daha fazlasının bu kitabın içinde olduğunu vurguladı.
Anma töreninde son olarak Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hadis Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Güler söz aldı. Güler de Davudoğlu’nun eserlerinden ziyadesiyle yararlandıklarını söyleyerek Hoca’nın özellikle Hadis konusundaki çalışmalarının çok değerli olduğunu vurguladı. [Haber7]
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

