Bultürk'ün Yeni Genel Merkez Binası Açıldı
Bultürk'ün Yeni Genel Merkez Binası Açıldı
Yeni merkez binasının açılış kurdelasını, Rafet Ulutürk ile İstanbul Vali Yardımcıları Harun Kaya, Mustafa Altuntaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, BULTÜRK kurucuları Prof. Dr. Seçkin Dindar ve Prof. Dr. Hayati Durmaz, Azerbaycan ve Bulgaristan Konsolos Görevlileri, Türk Konseyi Başkanı Halil Akıncı, Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Sadullah Sipahioğlu birlikte kestiler.
Açılışa katılanlar;İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinatörü Hakkı Gülman, İngiltere’den Levent Borbley, AK Parti, HAS, MHP ve CHP İlçe Başkanları, Türkmen Eğitim Vakfı Başkanı M.K.Mahdum, Türk Cumhuriyetleri Birliği Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr.Can Seven, İrak İnsan Hakları Derneği Başkanı Nefi Demirci, Gagauz Dostluk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Erturul, Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği ist.Temsilcisi Hanifi Çakır, Afganistan Türkleri Derneği YKÜyesi Aziz Güneş, Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Skrt.Ahmet Ceylan, Doğu Türkistanlılar Derneği YK Üyesi Arif Mergen.
Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Şehit Kamil Balkan cad.No.114’A adresinde hizmete giren BULTÜRK yeni genel merkezinin açılışında konuşan Dernek Genel Başkanı Rafet Ulutürk, Türkiye'de 10 milyon, İstanbul'da ise 2,5 milyon Bulgaristan Türk'ü bulunduğunu belirterek, "Buna rağmen Bulgaristan Türk'leri siyasi, iktisadi ve sosyal alanlarda ne yazık ki yok. Artık Bulgaristan Türkleri ileride İstanbul'un ve Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaktır" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

