Necmettin Erbakan Hatıra Ormanı Açıldı.
Necmettin Erbakan Hatıra Ormanı Açıldı.
Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ebediyete irtihalinin birinci yılı münasebeti ile tüm dünyada gerçekleştirilen “Erbakan Haftası” programları çeşitli etkinliklere sahne oluyor.

Bu çerçevede Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Arnavutköy yolu üzerinde “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hatıra Ormanı” kurdu.

Hatıra ormanının açılışı Saadet Partisi GİK Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan’ın da katıldığı bir törenle 19 Şubat Pazar günü gerçekleştirildi.

14 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hatıra Ormanı” hakkında bilgi veren SP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Bilal Ay “Bu çalışmaya kısa bir zaman önce başladığımız hâlde milletimizin çok yoğun teveccühü ile karşılaştık. Milletimiz diyorum çünkü sadece Gaziosmanpaşalılar değil bu çalışmayı duyan ve İstanbul’un değişik ilçelerinden hatta Türkiye’nin dört bir tarafından kampanyamıza dâhil olan kardeşlerimiz oldu. Biz bu yola çıktığımız vakit muhterem hocamızın adını gelecek nesillere duyurarak örnek alınmasını istedik. İnşallah bu çalışma ile merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı daha iyi anlatmaya ve isminin kıyamete kadar bu dünyada yaşamasına vesile oluruz” dedi. [Sultanciftligi.net - Gophaber.com ]
Daha sonra “Mücahit Erbakan” sloganları eşliğinde açılışa katılanlara hitaben kısa bir konuşma yapan Dr. Fatih Erbakan, Gaziosmanpaşa İlçe Teşkilatına teşekkür etti ve Erbakan Hoca’nın bir evladı olarak gösterdikleri ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“HAYAT İMAN VE CİHATIR”
Babası Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatını kapsayan ‘cihat’ şuuru vurgusunu ön plana çıkaran Dr. Fatih Erbakan, şöyle konuştu;
“Hepimizin Hocası ve Lideri olan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı hayırla yâd etmek için her yerde sayısız programlar yapıyoruz. Merhum Erbakan’ın hayatının özet cümlesi ‘malıyla, canıyla, bütün gücüyle son nefesine kadar cihat etmekti’. O’nun en meşhur sözü ‘Hayat, iman ve cihattır’ sözüydü. Bütün bir hayatını ve her nefesini Cenab-ı Hakkın rızasını kazanmak için cihat etmesinin yanında, bütün Milli Görüşlülere ve tüm Müslümanlara İslamın aslının, özünün, canının, cihat olduğunu öğretti. Bizlere hem hayatı ve eylemleri hem de konuşmalarıyla bunu öğretti.
“CİHAT EN BÜYÜK İBADETTİR”
Merhum Liderimizin ders niteliğinde bir örneği vardı. Derdi kİ; Cenab-ı Allah’ın çeşit çeşit emirleri ve farz ibadetleri var. Bunların hepsini yerine getirmek bizlere farz kılınmıştır. Bunların içinde namaz ibadeti dinin direği ve çok önemli bir farzdır. Bir kimse namaza durduktan sonra arkasından veya yanından kendisine yaklaşan zehirli bir yılan olduğunu fark etse ve bu yılanın gelip kendisini sokacağını bilse, kıldığı namaz farz namaz dahi olsa o namazı bozmak ve kendisini korumakla yükümlüdür. Yine bu kimse yanına bıraktığı evladının namaza durduktan sonra yanından uzaklaştığını ve biraz ilerideki kuyuya düşeceğini görse veya hissetse yine namazı bozması gerekir. Namazımı kılacağım diye canını veya evladını feda edemez. Yine bir kimse oruç farzını yerine getirirken iftar saatine kadar aç kalması halinde sağlığının bozulacağını veya hayatını kaybedeceğini düşünürse veya doktorlar orucunu bozması gerektiğini telkin ederse farz orucu olmasına rağmen o orucu bozmakla yükümlüdür. Fakat bu farzların içinde öyle bir farz var ki; bu da cihat farzıdır. Cihat farzını yerine getirirken malını da, canını da, evladını da feda etmen gerekirse gözünü kırpmadan feda etmen gerekir. Cihat farzı için, mal, can evlat her şey feda edilecektir. Hiçbir tehlike karşısında, hiçbir bahane ile cihat ibadeti terk edilemez.
İşte muhterem babam bu örnekle İslamın aslının özünün en büyük ecre vesile olan ibadetin cihat olduğunu öğretiyordu. Kendisi de bu örnekte olduğu gibi bütün bir hayatı boyunca cihat aşkı ve cihat şuuruyla bütün islam âlemi ve bütün insanlığın kuruluşu için mücadele etti.
“ERBAKAN İSTESEYDİ ÖMÜRBOYU CUMHURBAŞKANI VEYA BAŞBAKAN OLURDU”
Hayatı boyunca dünyacı olmadı. Önceliği ahiretti. Nefis terbiyesini önem verdiği gibi tüm Milli Görüşlülere de nefis terbiyesini tavsiye etti. Eğer para peşinde olsaydı, sahip olduğu üstün özellikler ve elindeki fırsatlarla Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük işadamlarından birisi olurdu. Makam, mevki ve koltuk peşinde olsaydı, bugün örneğini gördüğümüz pek çok kimseden çok daha önce belirli güç odaklarıyla anlaşma yapar, davasından taviz verir ve ömür boyu Cumhurbaşkanı veya Başbakan olabilirdi. Fakat o bütün bunların hepsini elinin tersiyle itti. ‘ Bir elime güneşi, bir elime ayı koysanız yine de davamdan dönmem’ şuuru ve bilinciyle hareket etti. 
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

