Yeşilpınar Merkez Cami'ne çürük raporu
Yeşilpınar Merkez Cami'ne çürük raporu
Eyüp Yeşilpınar Merkez Cami'nin taşıyıcı kolonlarında oluşan çatlak ve hasarların cami cemaatini tedirgin ettiği ve durumun yetkililere bildirilmesine rağmen bir önlem alınmadığı öğrenildi.
Bunun üzerine bizde Aykar yapı laboratuarı şirketine beton kalitesi ölçümü yaptırdık. Çıkan değerlerin riskli olması nedeniyle Eyüp Müftülüğüne, Eyüp Belediyesine ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine yazılı olarak; caminin onarılmasını veya yeniden yapılması gerektiğini bildirdik. Eyüp Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Dilekçe No: 15 Mayıs 2012 : 6817
Ancak camimizin onarılması ve yeniden yapılması ile ilgili olarak kurumlardan olumlu, müsbet bir cevap alamadık. Camimizin ne kadar riskli olduğu fotoğraflardan ve laboratuvar beton raporundan anlaşılmaktadır. Bizim Cami Yaptırma ve Yaşatma derneği olarak yetkililerin sesimizi duymasını mağduriyetimizi görmesini ve Camimiz cemaatinin mağduriyetinin giderilmesini yetkililerden talep ediyoruz" dedi.

Gazeteses haber: Halil Aydın
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

